עוגת שמרים במילוי שוקולד הוא המימוש האופטימלי לעוגת שמרים: הכי מתוק, הכי טעים, והילדים - תמיד זוללים.
מתכון זה הוא מתכון קלאסי, עם כמה טוויסטים שמדייקים את הטעם. להכין בדיוק לפי ההוראות, והתוצאה - יוצאת דופן!
מתאים להכנת 3 עוגות
מרכיבים לבצק• כוס ו-2 כפות חלב פושר
• חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
• 50 גרם (קובייה) שמרים טריים (או 25 גרם שמרים יבשים)
• 3 ביצים
• חצי כוס סוכר
• כפית מלח
• 5 ושליש כוסות קמח לבן
• 150 גרם חמאה רכה(חבילה וחצי)
מרכיבים למלית
• 200 גרם שוקולד מריר
• 200 גרם שוקולד חלב
• 100 גרם חמאה רכה
• 1 ביצה
• 3 כפות רום
מרכיבים לציפוי הסוכר
• כוס מים
• 1/2 כוס סוכר
• יוצקים את החלב לקערה, מוסיפים שמרים מפוררים, ביצים, שמנת וסוכר.
• מערבבים מעט את החומרים
• מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לאיחוד החומרים, מוסיפים את המלח והחמאה וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד.
• מקמחים, מכסים במגבת ומניחים להתפחה של 4 שעות במקרר.
• לפני שהבצק מוכן - עוברים להכנת הקרם: ממיסים את השוקולד עם החמאה עד לקבלת קרם. אפשר לעבוד במארי -בן (קערת נירוסטה בתוך סיר עם מים), או לעבוד עם המיקרו בזהירות רבה כדי שלא ישרף.
• מוסיפים את הביצה והרום ומערבבים היטב
• מחממים תנור לחום בינוני - גבוה (180 מעלות)
• חוזרים לבצק - מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים, ומרדדים כל אחד מהחלקים למלבן בעובי כמעט חצי ס"מ.
• על כל אחד מהריבועים מורחים קרם שוקולד, וחוצים לרוחב לשני חלקים
• מגלגלים כל אחד משני החלקים לגליל, ואת שני החלקים יחד לבורג ומניחים בתבנית.
• מתפיחים את הרולדות עד להכפלת הנפח (חצי שעה בקיץ, 40 דקות בחורף)
• אופים בתנור במשך 40 דקות עד להשחמה
• עוברים לסירופ הסוכר - אותו מבשלים על הגז במשך כ-5 דקות אחרי הרתה ומצננים
• כשהעוגה מוכנה מורחים עליה סירופ סוכר
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.